12 saker seniorer behöver för ett hälsosamt liv

by admin
12 saker seniorer behöver för ett hälsosamt liv

Med undantag för de med allvarliga handikapp eller hälsotillstånd, kan seniorer faktiskt leva självständigt! Här är 12 saker som pensionärer behöver för att leva lyckliga och hälsosamt liv när de blir äldre:

 

 1. De behöver glädjen av självständighet! Övervakas och begränsas mer än nödvändigt kan göra äldre känna sig som barn igen. Bor självständigt i ledande samhällen tillåter dem att fortsätta leva precis som de var när de var friskare och mer kapabla, medelålders vuxna.
 2. seniorer behöver god tillgång till hälso- och sjukvård. Även friska äldre bör besöka läkare regelbundet för kontroller och goda förebyggande tjänster. Vissa kan även behöva specialiserad vård för att förhindra uppkomsten av allvarliga tillstånd.
 3. Seniorer behöver utrymme! De bör inte begränsas till hem storleken på ett sjukhus rum. De bör ha utrymme att leva, andas, slappna av och vara oberoende. Seniorer upprätthålla också sin värdighet när de lever i hem med öppna, rymliga planritningar som känns lika blåsigt som deras tidigare hem.
 4. Naturligt ljus är bra för alla människor, särskilt pensionärer. Med gott om dagsljus kommer Vitamin D exponering, energi, humör förbättring, och en känsla av rutin som efterliknar solens mönster, vilket är fördelaktigt för pensionerade pensionärer som har förlorat sin tidigare rutin.
 5. Tillgång till utomhus gör seniorer att få mer naturligt ljus, andas frisk luft, slappna av och motion. Skönheten i naturen bör vara ett stenkast från sin ytterdörr. En balkong är ett bra hem funktion, eftersom det ger pensionärer privat tillgång till dessa utomhus förmåner.
 6. Central uppvärmning och luftkonditionering är nödvändig, eftersom äldre är mer känsliga för extrema temperaturer än yngre människor. När kall eller varm luft från centraliserade system, behöver de inte att undvika vissa områden i sina hem på grund av extrema eller varierande temperaturer.
 7. Seniors behöver underhållning. Vare sig de gillar att titta på TV, filmer, onlineunderhållning eller musik, dessa roliga och avkopplande saker ska vara tillgängliga rätt i sina egna hem. Att leva utan dessa tjänsteabonnemang kan ofta vara tråkig!
 8. Tillgång till dina värdefulla ägodelar är viktigt eftersom en pensionär. En av de värsta delarna av rörliga pensionärer i små samhällen är att vissa viktiga värdesaker måste offras på grund av bristen på tillgängliga rum. Detta kan vara oerhört nedslående! Alla ska kunna njuta av sina ägodelar och hålla dem i närheten, särskilt de som har kära betydelse och representerar antingen en inträffad händelse, älskad, eller prestation.
 9. Full kök är en förutsättning för en sund livsstil. Matlagning är viktigt för att upprätthålla en hälsosam vikt och utelämna oönskade näringsämnen. Till exempel, vissa pensionärer behöver titta på deras natrium- eller sockerintag. Det är mycket svårt att hålla reda på detta från inköpta, microwavable livsmedel och restaurang mat. I stället bör seniorer använda sina ugnar och spisar för att förbereda hälsosamma måltider för sig själva. Vissa recept är snabba och inte kräver stor ansträngning.
 10. Vid hemmet tvättstuga gör det mycket lättare för äldre att ta hand om sina tvättbehov utan att behöva resa till tvättomater eller be om hjälp av nära och kära.
 11. Rymlig och säkra badkar och duschar inte bara ge hem en vacker, modern och spa-liknande känsla, men de tillåter de flesta pensionärer att säkert bada eller duscha sig.

 

Viktigast av allt är viktigt för äldre friheten att se besökare. Medan vissa alternativ för seniorboende har restriktiv besökares timmar, andra alternativ – som ledande lägenheter i Denver – tillåter seniorer att se sina nära och kära när de väljer. Detta är den roligaste aspekten av seniorboende, trots allt.